Du behöver

  • 400 g chorizokorv
  • olja till stekning
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st burkar hela plommontomater
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad
  • 2 st burkar kikärter
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 kruka basilika bladen
  • matyoghurt
  • bröd

Gör så här

1
Skiva korven och fräs den i en gnutta olja till fin färg. Skala och tunnklyfta löken och hacka vit­löken och låt dem fräsa med korven utan att ta färg.
2
Häll på vinet och koka ner till hälften, klipp tomaterna grovt i burken och tillsätt dem och kycklingfond i pannan. Låt puttra ihop cirka 10 minuter.
3
Häll av och skölj kikärterna, vänd ner dem i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strimla över basilika.
4
Servera med en klick matyoghurt och gott bröd att suga upp såsen med.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 630, Fett 29 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 11 g

Recept // Fler korv & charkrecept