Chorizogryta med röd paprika

Du behöver chorizo eller annan kryddig korv 2 st röda paprikor 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st bönor (kikärter, vita bönor, kidneybönor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • chorizo eller annan kryddig korv
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st bönor (kikärter, vita bönor, kidneybönor eller en blandning)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 st buljongtärning
  • vatten ev 1 dl
  • salt och peppar
  • 1.5 dl crème fraîche

Gör så här

1
Skiva korven, hacka paprikan, löken och vitlöken och fräs allt i stekpannan i några minuter.

2
Tillsätt bönor, tomatkross och buljongtärning. Om grytan verkar för fast i konsistensen, tillsätt vatten.

3
Låt grytan puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera med en klick creme fraiche överst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top