Du behöver

  • 4 portioner fullkornscouscous
  • 4 chorizokorvar, gärna starka
  • olivolja till stekning
  • 1 paket (à 200 g) halloumi
  • 1 burk kikärter, väl sköljda, avrunna
  • 6 salladslökar, skivade
  • 100 g bladspenat, sköljd
  • 1 citron, saften
  • nymalen svartpeppar, (salt)
  • bladen från 1/2 kruka mynta, strimlade

Gör så här

1
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
2
Skiva korven på snedden och stek i het panna med olja. Stek halloumin i skivor i olja i en egen panna.
3
Häll i kikärter, salladslök och spenat i korvpannan. Stek runt någon minut, tillsätt couscous och citronsaft, rör om, smaka av. Salta inte för mycket, tänk på att halloumin är salt.
4
Vänd i halloumi och mynta. Lägg upp i tallrikar, servera eventuellt med extra citronklyfta.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 807, fett 39 g, kolhydrater 67 g, fibrer 14 g

Recept // Fler korv & charkrecept