Chorizocouscous med halloumi

Du behöver 4 portioner fullkornscouscous 4 chorizokorvar, gärna starka olivolja till stekning 1 paket (à 200 g) halloumi 1 burk kikärter, väl sköljda, avrunna 6...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner fullkornscouscous
  • 4 chorizokorvar, gärna starka
  • olivolja till stekning
  • 1 paket (à 200 g) halloumi
  • 1 burk kikärter, väl sköljda, avrunna
  • 6 salladslökar, skivade
  • 100 g bladspenat, sköljd
  • 1 citron, saften
  • nymalen svartpeppar, (salt)
  • bladen från 1/2 kruka mynta, strimlade

Gör så här

1
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

2
Skiva korven på snedden och stek i het panna med olja. Stek halloumin i skivor i olja i en egen panna.

3
Häll i kikärter, salladslök och spenat i korvpannan. Stek runt någon minut, tillsätt couscous och citronsaft, rör om, smaka av. Salta inte för mycket, tänk på att halloumin är salt.

4
Vänd i halloumi och mynta. Lägg upp i tallrikar, servera eventuellt med extra citronklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 807, fett 39 g, kolhydrater 67 g, fibrer 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top