Du behöver

  • 500 g sötpotatis
  • 50 g smör
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk ingefära finriven
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 st chorizokorvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st broccoli

Gör så här

1
Skala och skiva sötpotatis i tunna skivor.
2
Koka upp lättsaltat vatten och koka potatisen mjuk.
3
Häll bort vattnet och pressa sötpotatisen till mos. Tillsätt smör, citronsaft och finriven ingefära.
4
Smaka av med salt och peppar. Dela korven i grova bitar och stek ett par minuter i olja.
5
Skala och skär löken i tunna klyftor och lägg ner att brynas tillsammans med korven.
6
Skär broccoli i mindre buketter och lägg sist ner i korvpannan för att mjukna i några minuter. Servera med valfri senap.

Recept // Fler korv & charkrecept