Chorizo med sötpotatismos

Du behöver 500 g sötpotatis 50 g smör 0.5 st citron 1 tsk ingefära finriven salt och nymald svartpeppar 4 st chorizokorvar 1 msk olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g sötpotatis
  • 50 g smör
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk ingefära finriven
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 st chorizokorvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st broccoli

Gör så här

1
Skala och skiva sötpotatis i tunna skivor.

2
Koka upp lättsaltat vatten och koka potatisen mjuk.

3
Häll bort vattnet och pressa sötpotatisen till mos. Tillsätt smör, citronsaft och finriven ingefära.

4
Smaka av med salt och peppar. Dela korven i grova bitar och stek ett par minuter i olja.

5
Skala och skär löken i tunna klyftor och lägg ner att brynas tillsammans med korven.

6
Skär broccoli i mindre buketter och lägg sist ner i korvpannan för att mjukna i några minuter. Servera med valfri senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top