Choripan med tomatsalsa

Du behöver Tomatsalsa 3 st tomater 0.5 st rödlök färskpressad limesaft salt och peppar Chimichurri 1 dl hackad bladpersilja 1 kruka färsk oregano hackad 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Tomatsalsa

3 st tomater
0.5 st rödlök
färskpressad limesaft
salt och peppar

Chimichurri

1 dl hackad bladpersilja
1 kruka färsk oregano hackad
1 st grön chili
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger

Till servering

4 st stora chorizo eller 8 små, varmrökt, färsk eller lufttorkad
1.5 st baguette

Gör så här

1

Tomatsalsa Tärna tomaterna och skala och hacka rödlöken. Rör ihop med lime och smaka av med salt och peppar.

2

Chimichurri Mixa alla ingredienserna till chimichurrin. Det går även bra att finhacka örter, chili och vitlök och blanda med olja och vinäger.

3

Klyv chorizon på längden och stek i grill- eller stekpanna.

4

Dela baguetterna i 8 bitar och fyll med korv, salsa och chimichurri.


Kommentar:
Choripan är en form av sydamerikansk korv med bröd. Här har vi gjort en argentinsk variant med grillad chorizo i frasig baguette med tomatsalsa och het chimichurrisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top