RECEPT FRÅN IK

Choripan med tomatsalsa

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Tomatsalsa

  • 3 st tomater
  • 0.5 st rödlök
  • färskpressad limesaft
  • salt och peppar
  • Chimichurri

  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 kruka färsk oregano hackad
  • 1 st grön chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Till servering

  • 4 st stora chorizo eller 8 små, varmrökt, färsk eller lufttorkad
  • 1.5 st baguette

Gör så här

1

Tomatsalsa Tärna tomaterna och skala och hacka rödlöken. Rör ihop med lime och smaka av med salt och peppar.

2

Chimichurri Mixa alla ingredienserna till chimichurrin. Det går även bra att finhacka örter, chili och vitlök och blanda med olja och vinäger.

3

Klyv chorizon på längden och stek i grill- eller stekpanna.

4

Dela baguetterna i 8 bitar och fyll med korv, salsa och chimichurri.


Kommentar:
Choripan är en form av sydamerikansk korv med bröd. Här har vi gjort en argentinsk variant med grillad chorizo i frasig baguette med tomatsalsa och het chimichurrisås.

Recept