Du behöver
- 1 dl vispgrädde
- 50 g frysta hallon ca 1 dl, tinade
- 1 tsk honung
- 1 tsk citron färskpressad
- 200 g mörk choklad chokladknappar?(54 %)
- 2 msk smör rumstempererat
- kakaopulver eller hallonpulver
Gör så här
Koka upp grädde, hallon, honung och citronsaft i en liten kastrull.
Lägg chokladen i en skål. Sätt en finmaskig sil över skålen och sila i heta hallongrädden. Pressa vätskan ur bären med en sked. Rör om eller stavmixa krämen slät, och mixa i smöret i klickar.
Ställ att stelna i kylskåp. Rulla kulor eller ägg av tryffeln när den fått lagom konsistens, och rulla dem i kakao eller hallonpulver.
Tips För att slippa kladd, häll chokladkrämen i en liten form med kanter, låt stelna och skär sedan i bitar som rullas i kakao eller hallonpulver.
Hemgjorda tryfflar passar bra till kaffet. Här har de smaksatts med hallon, och rullats i kakao och hallonpulver.