Chokladtryffel med hallon

Du behöver 1 dl vispgrädde 50 g frysta hallon ca 1 dl, tinade 1 tsk honung 1 tsk citron färskpressad 200 g mörk choklad chokladknappar?(54...

Tillagningstid: 25 minuter
30 stycken

Du behöver

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g frysta hallon ca 1 dl, tinade
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citron färskpressad
  • 200 g mörk choklad chokladknappar?(54 %)
  • 2 msk smör rumstempererat
  • kakaopulver eller hallonpulver

Gör så här

1

Koka upp grädde, hallon, honung och citronsaft i en liten kastrull.

2

Lägg chokladen i en skål. Sätt en finmaskig sil över skålen och sila i heta hallongrädden. Pressa vätskan ur bären med en sked. Rör om eller stavmixa krämen slät, och mixa i smöret i klickar.

3

Ställ att stelna i kylskåp. Rulla kulor eller ägg av tryffeln när den fått lagom konsistens, och rulla dem i kakao eller hallonpulver.

4

Tips  För att slippa kladd, häll chokladkrämen i en liten form med kanter, låt stelna och skär sedan i bitar som rullas i kakao eller hallonpulver.


Kommentar:
Hemgjorda tryfflar passar bra till kaffet. Här har de smaksatts med hallon, och rullats i kakao och hallonpulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top