Läsar-recept

Chokladtårta utan ugn

Du behöver 150 g smör 300 g mörk blockchoklad fin kvalitet 4 msk cointreau 2.5 dl florsocker 8 st ägg gulor och vitor Gör så...

Tillagningstid: 25 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 300 g mörk blockchoklad fin kvalitet
  • 4 msk cointreau
  • 2.5 dl florsocker
  • 8 st ägg gulor och vitor

Gör så här

1
Smält smör försiktigt i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar och låt den smälta med. Rör om hela tiden. Ta bort från värmen och rör i likören. Dela äggulor och vitor. Var noga med att det inte kommer gula i vitan. Vispa äggulor och florsocker med elvisp i en stor bunke. Rör ner chokladröran i äggulevispet.

2
Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan i choklad­smeten. Rör smeten jämn.

3
Häll smeten i en kakform med löstagbar kant eller i 12 portionsformar.

4
Frys tårtan i minst 8 timmar. Ta fram en liten stund före servering.

5
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär vackra bitar. Garnera med lite riven choklad. Servera gärna bär eller frukt till.


Kommentar:
Läsarrecept: Kristina Tonning, Lomma

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top