Du behöver

  • 150 g smör
  • 300 g mörk blockchoklad fin kvalitet
  • 4 msk cointreau
  • 2.5 dl florsocker
  • 8 st ägg gulor och vitor

Gör så här

1
Smält smör försiktigt i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar och låt den smälta med. Rör om hela tiden. Ta bort från värmen och rör i likören. Dela äggulor och vitor. Var noga med att det inte kommer gula i vitan. Vispa äggulor och florsocker med elvisp i en stor bunke. Rör ner chokladröran i äggulevispet.
2
Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan i choklad­smeten. Rör smeten jämn.
3
Häll smeten i en kakform med löstagbar kant eller i 12 portionsformar.
4
Frys tårtan i minst 8 timmar. Ta fram en liten stund före servering.
5
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär vackra bitar. Garnera med lite riven choklad. Servera gärna bär eller frukt till.

Kommentar:
Läsarrecept: Kristina Tonning, Lomma

Recept // Fler ägg & mejerirecept