Du behöver
- 150 g smör
- 300 g mörk blockchoklad fin kvalitet
- 4 msk cointreau
- 2.5 dl florsocker
- 8 st ägg gulor och vitor
Gör så här
1
Smält smör försiktigt i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar och låt den smälta med. Rör om hela tiden. Ta bort från värmen och rör i likören. Dela äggulor och vitor. Var noga med att det inte kommer gula i vitan. Vispa äggulor och florsocker med elvisp i en stor bunke. Rör ner chokladröran i äggulevispet.
2
Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladsmeten. Rör smeten jämn.
3
Häll smeten i en kakform med löstagbar kant eller i 12 portionsformar.
4
Frys tårtan i minst 8 timmar. Ta fram en liten stund före servering.
5
Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär vackra bitar. Garnera med lite riven choklad. Servera gärna bär eller frukt till.
Läsarrecept: Kristina Tonning, Lomma