Du behöver
- 4 st ägg
- 3 dl mjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 2.5 msk strösocker
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
- 2 msk smör
- 50 g hasselnötter
Till servering
vaniljglass och lönnsirap
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ihop mjöl, socker, siktad kakao och salt, och vispa snabbt ihop med äggblandningen till en smet.
Smält smöret i en ugnstålig stekpanna (cirka 25 centimeter i diameter) och häll ner smeten. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter, tills kanterna är frasiga.
Rosta under tiden nötterna i en het torr panna under omrörning. Lägg nötterna mellan kökshanddukar och gnugga så att skalet åker av.
Lägg upp kulor av glass på pannkakan, strö över nötter och ringla över lönnsirap. Servera genast.
Mjuk chokladpannkaka med frasiga kanter. Servera den med vaniljglass, rostade hasselnötter och lönnsirap.