Chokladpannkaka med hasselnötter

Du behöver 4 st ägg 3 dl mjölk 1.5 dl vetemjöl 2.5 msk strösocker 3 msk kakao 1 krm salt 2 msk smör 50 g...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2.5 msk strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 50 g hasselnötter

Till servering

vaniljglass och lönnsirap

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ihop mjöl, socker, siktad kakao och salt, och vispa snabbt ihop med äggblandningen till en smet.

2

Smält smöret i en ugnstålig stekpanna (cirka 25 centimeter i diameter) och häll ner smeten. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter, tills kanterna är frasiga.

3

Rosta under tiden nötterna i en het torr panna under omrörning. Lägg nötterna mellan kökshanddukar och gnugga så att skalet åker av.

4

Lägg upp kulor av glass på pannkakan, strö över nötter och ringla över lönnsirap. Servera genast.


Kommentar:
Mjuk chokladpannkaka med frasiga kanter. Servera den med vaniljglass, rostade hasselnötter och lönnsirap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top