Du behöver
- 100 g mörk choklad 70 %
- 100 g mjölkchoklad
- vispgrädde + 2 dl
- 1 st äggula
- 2 msk olivolja (en balanserad eller smakrik olja rekommenderas)
- 1.5 dl blandade nötter (finns färdig mix att köpa av mandel, hasselnötter och valnötter)
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Häll på den mindre mängden grädde och värm på låg värme så att chokladen smälter.
2
Vispa den större mängden grädde till mjuka toppar. Vänd ner chokladen och äggulan med en slickepott. Avsluta med att röra i olivoljan. Lägg upp i glas och ställ in i kylen minst 2 timmar.
3
Hacka nötterna och rosta dem lätt i torr het stekpanna. Låt svalna och toppa chokladmoussen med dem före servering.
Ställ in moussen i kylen minst 2 timmar för att stelna.