RECEPT FRÅN IK

Chokladkaka med mandel

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 60 minuter
10 bitar

Du behöver

  • smör och mandelspån till formen
  • Chokladkaka

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl mandelmjöl (150g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mandelspån
  • 200 g bär t.ex. hallon
  • 1 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter) med smör och strö i mandelspån.

2

Chokladkaka Grovhacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad.

3

Dela smöret i mindre bitar och vispa fluffigt med socker, tillsätt ett ägg i taget och under vispning.

4

Rör ner mandelmjöl blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladen och blanda noga. Bred ut smeten i formen.

5

Grädda kakan mitt i ugnen, cirka 30 minuter.

6

Vispa grädden fluffig och servera till den avsvalnade kakan tillsammans med rostade mandelspån och hallon, pudra över florsocker.


Recept