Du behöver
- smör och mandelspån till formen
Chokladkaka
200 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 st ägg
3 dl mandelmjöl (150g)
1 tsk bakpulver
Till servering
3 dl vispgrädde
50 g mandelspån
200 g bär t.ex. hallon
1 msk florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter) med smör och strö i mandelspån.
Chokladkaka Grovhacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad.
Dela smöret i mindre bitar och vispa fluffigt med socker, tillsätt ett ägg i taget och under vispning.
Rör ner mandelmjöl blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladen och blanda noga. Bred ut smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen, cirka 30 minuter.
Vispa grädden fluffig och servera till den avsvalnade kakan tillsammans med rostade mandelspån och hallon, pudra över florsocker.