Chokladkaka med mandel

Du behöver smör och mandelspån till formen Chokladkaka 200 g mörk choklad 100 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 3 st ägg 3 dl mandelmjöl...

Tillagningstid: 60 minuter
10 bitar

Du behöver

  • smör och mandelspån till formen

Chokladkaka

200 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 st ägg
3 dl mandelmjöl (150g)
1 tsk bakpulver

Till servering

3 dl vispgrädde
50 g mandelspån
200 g bär t.ex. hallon
1 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24 centimeter i diameter) med smör och strö i mandelspån.

2

Chokladkaka Grovhacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad.

3

Dela smöret i mindre bitar och vispa fluffigt med socker, tillsätt ett ägg i taget och under vispning.

4

Rör ner mandelmjöl blandat med bakpulver. Tillsätt den smälta chokladen och blanda noga. Bred ut smeten i formen.

5

Grädda kakan mitt i ugnen, cirka 30 minuter.

6

Vispa grädden fluffig och servera till den avsvalnade kakan tillsammans med rostade mandelspån och hallon, pudra över florsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top