RECEPT FRÅN IK

Chokladflan

En otroligt god paj med nötig botten och krämig chokladfyllning!

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 55 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • Garnering

  • färska bär

Gör så här

1

Mixa ihop smör, nötter och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vatten och mixa ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 20 minuter.

3

Värm ugnen till 225 grader och grädda flanbottnen i ca 20 minuter.

4

Fyllning Koka upp grädde i en stekpanna. Stäng av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Lägg i smöret och låt det smälta, rör om kraftigt.

5

Häll fyllningen i formen och låt svalna. Ställ att stelna i kylskåp ca 3 timmar.

6

Garnering Toppa med färska bär.


Recept