RECEPT FRÅN

Chokladflan
En otroligt god paj med nötig botten och krämig chokladfyllning!
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén Smith
Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 55 minuter
Tillagningstid: 55 minuter
6 bitar
Du behöver
- 50 g smör
- 1 dl valnötskärnor
- 2 dl hasselnötskärnor
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kallt vatten
- 1.5 dl vispgrädde
- 300 g mörk choklad
- 50 g smör
- färska bär
Fyllning
Garnering
Gör så här
1
Mixa ihop smör, nötter och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vatten och mixa ihop till en deg.
2
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 20 minuter.
3
Värm ugnen till 225 grader och grädda flanbottnen i ca 20 minuter.
4
Fyllning Koka upp grädde i en stekpanna. Stäng av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Lägg i smöret och låt det smälta, rör om kraftigt.
5
Häll fyllningen i formen och låt svalna. Ställ att stelna i kylskåp ca 3 timmar.
6
Garnering Toppa med färska bär.