RECEPT FRÅN IK

Chokladbrownie med sylt och grädde

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 150 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g pistaschnötter
  • Hemgjord hallonsylt

  • 250 g frysta hallon eller färska
  • 125 g syltsocker
  • Servering

  • Vispad grädde
  • hallonsylt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Smält smöret i en kastrull och dra av det från värmen. 

2

Hacka chokladen i grova bitar Tillsätt hälften av den till smöret. Rör så att chokladen smälter. 

3

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver separat. Tillsätt mandelmassa, chokladblandning och mjölblandning till äggsmeten, rör så att allt blir blandat. 

4

Hacka pistaschnötterna grovt, tillsätt 2/3 av dem till smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, 20 x 30 cm. 

5

Strö på resten av chokladen och pistaschnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Låt svalna något. Skär kakan i 20 bitar.

6

Hemgjord hallonsylt Blanda hallon och syltsocker i en kastrull. Låt småkoka under omrörning i 5 minuter, låt kallna.

7

Servering Servera kakorna med grädde och hallonsylt.


Recept