Chokladbollar med fikon

Du behöver 100 g mörk blockchoklad 5 st fikon torkade 2 dl russin konjak ev. 2 msk 1 tsk vaniljsocker 100 g smör kakaopulver eller...


30 portioner

Du behöver

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 5 st fikon torkade
  • 2 dl russin
  • konjak ev. 2 msk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • kakaopulver eller kokos

Gör så här

1
Mixa chokladen i en matberedare.

2
Ansa fikonen och skär dem i mindre bitar. Tillsätt fikon, russin och eventuellt konjak och fortsätt att mixa. Tillsätt vaniljsocker och smör och mixa smeten slät.

3
Forma små bollar och rulla i kakao eller kokos. De kan tyckas lite lösa, men sväller medan de står i kylen.

4
Förvara bollarna i kylen. De blir mjuka och klibbiga om de ligger för länge i rumstemperatur.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top