Choklad- och limecheesecake

Du behöver 11 st digestivekex 50 g mörk choklad 50 g smör eller margarin Fyllning: 3 st ägg 1.5 dl strösocker limefrukt rivet skal av...


10 portioner

Du behöver

  • 11 st digestivekex
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g smör eller margarin

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
limefrukt rivet skal av en
0.5 dl limesaft
500 g kesella
1 dl mellangrädde

Garnering:

hallon 2-3 limefrukter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa/finfördela eller stöt kexen smuliga i mortel. Hacka chokladen, smält matfettet, rör i den hackade chokladen och rör tills den smält.

2
Blanda chokladsmeten med de smulade kexen till deg. Tryck ut degen i en form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Förgrädda degskalet cirka 5 minuter.

3
Vispa ägg och socker till fyllningen. Rör i rivet limeskal, pressad lime, kesella och mellangrädde.

4
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan kallna och garnera med hallon och små limeklyftor.


Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan. Vid glutenintolerans:
Byt ut digestivekexen mot en glutenfri variant som finns att köpa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top