Du behöver

  • 11 st digestivekex
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • limefrukt rivet skal av en
  • 0.5 dl limesaft
  • 500 g kesella
  • 1 dl mellangrädde
  • Garnering:

  • hallon 2-3 limefrukter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa/finfördela eller stöt kexen smuliga i mortel. Hacka chokladen, smält matfettet, rör i den hackade chokladen och rör tills den smält.
2
Blanda chokladsmeten med de smulade kexen till deg. Tryck ut degen i en form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. Förgrädda degskalet cirka 5 minuter.
3
Vispa ägg och socker till fyllningen. Rör i rivet limeskal, pressad lime, kesella och mellangrädde.
4
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan kallna och garnera med hallon och små limeklyftor.

Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt - kräftskivan. Vid glutenintolerans: Byt ut digestivekexen mot en glutenfri variant som finns att köpa.


Recept // Fler övrigtrecept