Choklad- och apelsincheesecake

Du behöver 8 st digestivekex 10 st pepparkakor 50 g smör 50 g mörk choklad Fyllning: 3 st ägg 1.5 dl strösocker 0.5 dl koncentrerad...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st digestivekex
  • 10 st pepparkakor
  • 50 g smör
  • 50 g mörk choklad

Fyllning:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl koncentrerad apelsinjuice
apelsin rivet skal av 1
500 g kesella
2 dl crème fraîche

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen fint eller stöt dem i mortel. Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ner chokladen i det smälta smöret och rör till chokladen smält. Blanda chokladsmeten med kexen. Tryck ut degen i en form

2
med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Förgrädda skalet i ca 5 min. Vispa ägg och socker. Rör ner apelsinjuice, apelsinskal Kesella och créme fraiche.

3
Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min låt kallna och garnera med frukt.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top