Choklad med frukt och nötter

Du behöver 1 dl blandade nötter (t ex mandel, hasselnöt och valnöt) 1 dl torkad frukt (t ex russin och aprikos) 150 g mjölkchoklad flingsalt...


250 portioner

Du behöver

  • 1 dl blandade nötter (t ex mandel, hasselnöt och valnöt)
  • 1 dl torkad frukt (t ex russin och aprikos)
  • 150 g mjölkchoklad
  • flingsalt en nypa

Gör så här

1
Rosta nötterna i ugn på 160 grader i cirka 15 minuter.

2
Hacka de rostade nötterna grovt. Skär ner frukten i mindre bitar. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Den får inte bli grynig, så var försiktig.

3
Blanda choklad, nötter, frukt och flingsalt. Bred ut chokladsmeten på bakplåtspapper.

4
Låt svalna och sätt in i kylskåpet så att det stelnar. Bryt i bitar.


Kommentar:
Tid 25 minuter + tid för att stelna. Årets kock 2011 Tomas Diederichsen bjuder på julmaten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top