Chilistekt kyckling med bulgursallad

Du behöver 4 dl bulgur 400 g tomater tärnade 400 g gula tomater tärnade 2 st vitlöksklyftor pressade 2 msk olivolja örter hackade (basilka, timjan,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 400 g tomater tärnade
  • 400 g gula tomater tärnade
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk olivolja
  • örter hackade (basilka, timjan, gräslök)
  • salt, svartpeppar
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk chiliflakes
  • rapsolja till stekning
  • salt

Gör så här

1
1 Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.

2
2 Blanda bulgurn med tomater, vitlök, olivolja, örter, salt och peppar.

3
3 Krydda kycklingen med chiliflakes och stek försiktigt i rapsolja, salta. Efterstek, om du vill, i ugnen i 8 minuter på 175 grader.

4
4 Servera till varm eller kall sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top