Chilisill på aubergine

Du behöver 1 st aubergine skalad och strimlad vatten 1 st vitlöksklyfta pressad 2 dl sojagrädde eller havregrädde 1 tsk sambal oelek 3 msk chilisås...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine skalad och strimlad
  • vatten
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 dl sojagrädde eller havregrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk chilisås

Till garnering:

lök finhackad röd

Gör så här

Koka strimlorna i välsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt dem rinna av. Blanda alla ingredienser. Strö över löken.


Kommentar:
Rätten ingår i en grön julbuffé för vegetarianer. Recepten är beräknade till ett julbord för 8 personer. Recepten är framtagna av Gabriella och Jim Terneborg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top