Chilirostbiff med couscous

Du behöver 600 g rostbiff 1 tsk peppar grovt krossad t ex rosé-, grön- och svart- 0.5 tsk salt MARINAD: 0.5 dl olja 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g rostbiff
  • 1 tsk peppar grovt krossad t ex rosé-, grön- och svart-
  • 0.5 tsk salt

MARINAD:

0.5 dl olja
2 msk soja
2 msk sweet chili
1/2-1 msk ingefära färskriven

Gör så här

1
Gnid in köttet med pepparn. Stick in en köttermometer i den största köttbiten. Se till att spetsen kommer i mitten av köttet. Stek i 125°C tills termometern visar 60-65°C. Krydda köttet med salt och låt kallna.

2
Skär köttet i tunna skivor, gärna med skärmaskin. Lägg skivorna på uppläggningsfat. Blanda samman olja, soja, sweet chili och ingefära. Häll marinaden över köttet och låt stå kallt 3-4 tim.

3
Garnera med sallatsblad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Med internationell prägel” som ingår i temafesten “Fest jorden runt”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top