Chilimarinerade krabbklor med majonnäs

Du behöver 0.5 st chili skivad 0.5 st röd chili skivad 4 st kronor krondill finplockad, eller 1/2 dl plockad dill 5 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st chili skivad
  • 0.5 st röd chili skivad
  • 4 st kronor krondill finplockad, eller 1/2 dl plockad dill
  • 5 msk olivolja
  • 1 st lime saften av
  • 16 st krabbklor kokta

Tillbehör

majonnäs smaksatt med lite chilipeppar

Gör så här

1
Blanda chili, krondill, olivolja och lime, ställ att dra i en halvtimme.

2
Knäck krabbklorna med en nötknäckare. Vänd dem i dressingen i en stor skål eller bunke.

3
Pilla ut krabbköttet som fått smak av dressingen. Doppa köttet i chilimajonnäs för lite rundare smak.

4
Christians kommentar Krabbklor och ett gott bröd är perfekt fingermat en opretentiös kväll i goda vänners lag. Se bara till att ha gott om papper och våtservetter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top