Chilimarinerad rostbiff

Du behöver 1.2 kg rostbiff 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 1/2-1 dl balsamvinäger 1/2-1 dl olivolja 1.5 st pepparfrukt spanska persiljeblad Gör så här...


10 portioner

Du behöver

  • 1.2 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1/2-1 dl balsamvinäger
  • 1/2-1 dl olivolja
  • 1.5 st pepparfrukt spanska
  • persiljeblad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 125 grader, om du vill ha ett genomrosa kött, eller 175 grader för mer välstekt.

2
Gnid in rostbiffen med salt och nymalen svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer. Sätt in formen i ugnen och tillaga tills köttet kommer upp i 60 grader för röd rostbiff. Vänta till 70 grader om du vill att köttet ska vara lätt rosa inuti.

3
Låt köttet svalna och skiva sedan så tunt som möjligt med riktigt vass kniv. Lägg upp köttet på ett fat med kant. Blanda vinäger och olja. Finhacka pepparfrukten och strö över köttet. Skeda sedan över marinaden. Ställ köttet kallt ett par timmar, eller gärna till nästa dag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top