Chili med bönor och mörk choklad

Du behöver 5 st vitlöksklyftor finhackade 2 st gula lökar hackade olivolja 1 msk spiskummin mald 400 g blandfärs 2 st paprikor fint tärnade 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st gula lökar hackade
  • olivolja
  • 1 msk spiskummin mald
  • 400 g blandfärs
  • 2 st paprikor fint tärnade
  • 1 pkt passerade tomater (400 g)
  • 1 pkt svarta bönor (400 g) avspolade
  • 2 msk oxfond mörk
  • 2.5 tsk hackad chili
  • 25 g mörk choklad (minst 70%) hackad

Till servering

gräddfil färsk koriander, limeklyftor, tortillor, avokado

Gör så här

1
Fräs vitlök och lök i lite olivolja.

2
Tillsätt spiskummin och låt svettas lite innan du tillsätter färs och låter steka igenom.

3
Tillsätt paprika, tomat, bönor och smaka av med salt och chili efter smak och tillgång.

4
Späd eventuellt chilin med vin eller vatten om den blivit för torr.

5
Rör ned chokladen och servera med tillbehören.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 552, Fett 35 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top