Du behöver
- 2 gula lökar
- 300 g nötfärs
- 1 msk olja
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tsk salt
- 1 msk paprikapulver
- 2 krm pepparmix
- ca 1/2 tsk chiliblandning
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 burk (400 g) vita bönor
- Att servera till:
- feferoni
- salsa-toast
- grönsallad med citrondressing
Gör så här
1
1. Skala och hacka lökarna.
2
2. Bryn färsen i oljan i en gryta tills den fått fin färg.
3
3. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Tillsätt soja.
4
4. Smaksätt med salt och kryddor till lagom styrka.
5
Tillsätt tomaterna och låt alltsammans puttra 10-15 minuter. Den här rätten kan med fördel lagas dagen före.
6
5. Blanda ner bönorna och låt allt bli genomvarmt.
7
6. Bjud chili con carne med feferoni, salsa-toast och sallad.
8
Salsa-toast:
9
Salsa-toast gör man lätt. Klicka på Thick’n Chunky Salsa på rostade baguetteskivor och riv över lite stark ost. Serveras kalla eller varma.