Chili con carne

Du behöver 2 gula lökar 300 g nötfärs 1 msk olja 2 msk kinesisk soja 1 tsk salt 1 msk paprikapulver 2 krm pepparmix ca...


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm pepparmix
  • ca 1/2 tsk chiliblandning
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 burk (400 g) vita bönor
  • Att servera till:
  • feferoni
  • salsa-toast
  • grönsallad med citrondressing

Gör så här

1
1. Skala och hacka lökarna.

2
2. Bryn färsen i oljan i en gryta tills den fått fin färg.

3
3. Blanda ner löken och låt den steka med en stund. Tillsätt soja.

4
4. Smaksätt med salt och kryddor till lagom styrka.

5
Tillsätt tomaterna och låt alltsammans puttra 10-15 minuter. Den här rätten kan med fördel lagas dagen före.

6
5. Blanda ner bönorna och låt allt bli genomvarmt.

7
6. Bjud chili con carne med feferoni, salsa-toast och sallad.

8
Salsa-toast:

9
Salsa-toast gör man lätt. Klicka på Thick’n Chunky Salsa på rostade baguetteskivor och riv över lite stark ost. Serveras kalla eller varma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top