Chilenska piroger med ägg och russin

Du behöver 1 st gul lök hackad 3 st vitlöksklyftor hackade 500 g nötfärs eller lammfärs 1 dl vatten 4 tsk spiskummin 1 tsk svartpeppar...


15 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 dl vatten
  • 4 tsk spiskummin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk majsenamjöl
  • 1 dl svarta oliver
  • 5 msk russin förvällda
  • 3 st hårdkokta ägg varje i 6 klyftor

Pirogdegen:

50 g smält smör
2 dl mjölk het
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg

Till pensling:

1 st ägg vispat

Gör så här

1
Låt löksorter, färs, vatten, kryddor och salt koka ihop till en mustig fyllning. Red av med majsenamjölet utrört i lite vatten. Rör ner oliver och russin. Ställ åt sidan.

2

3
Blanda smör och mjölk. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Arbeta ihop mjölk- och mjölblandningarna. Tillsätt ägget.

4
Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en platta om 12 x 60 centimeter ungefär. Dela i stycken som är cirka

5
12 x 12 centimeter.

6

7
Placera cirka 2 matskedar färs och en äggklyfta på varje platta. Vik ihop som en triangel. Tryck till kanterna och pensla med ägget. Grädda cirka 15 minuter i 250 graders ugnsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top