Du behöver
- 250 g champinjoner gärna skogschampinjoner
- olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g savojkål
- ca 15 salviablad
- 60 g valnötter
- 200 g färska lasagneplattor
- 170 g chèvreost
- 3 dl crème fraîche
- 1.5 dl mjölk
- 125 g mozzarella
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva svampen och stek i olivolja på hög värme tills den får fin färg. Salta och peppra och lägg upp på ett fat.
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla savojkålen. Fräs allt mjukt i olivolja under omrörning, cirka 10 minuter.
Ta undan 5–6 blad av salvian och hacka resten. Hacka valnötterna, men spara undan lite av valnötshacket. Rör ner salvia, svamp och resten av valnötterna i kålblandningen och dra av från värmen.
Skär bort kanterna på chèvren. Mixa crème fraiche och chèvre i en mixer eller matberedare. Tillsätt mjölken och mixa igen.
Smörj en liten ugnsform, 20 x 25 centimeter, och bred ut 1/4 av oströran i botten.
Lägg lasagneplattor ovanpå och bred ut hälften av kålblandningen. Fortsätt med oströra och sedan lasagneplattor. Gör ytterligare ett lager av kål och oströra. Avsluta med lasagneplattor med oströra ovanpå.
Bryt sönder mozzarellabollen i småbitar och strö över lasagnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, tills den fått fin färg.
Stek de sparade salviabladen i olivolja och garnera lasagnen med dem och valnötshack.
Tips : Här använder vi färska lasagneplattor. De kan inte ersättas med torkade plattor rakt av, eftersom torkade plattor suger mer vätska.
Bjud på vegetarisk lasagne fullproppad med godsaker: chèvre, mozzarella, savojkål, svamp, salvia och knapriga valnötter.