Chèvregratinerade gulbetor

Du behöver 4 st gulbetor (eller rödbetor) vatten ca 1 liter 1 st saffran (0,5 g) salt 4 st chèvre (getost) 2 tsk flytande honung...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st gulbetor (eller rödbetor)
  • vatten ca 1 liter
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • salt
  • 4 st chèvre (getost)
  • 2 tsk flytande honung
  • svartpeppar grovmalen

Rödbetssås:

2 st rödbetor
2.5 dl örtbuljongtärning
1 tsk maizenamjöl
2 msk chèvre

Gör så här

1
Skala betorna och koka dem i vatten (vattnet ska täcka) tillsammans med saffran och lite salt. Ta upp dem när de nästan är genomkokta (30-40 minuter).

2
Fördela osten ovanpå betorna tillsammans med honungen. Strö salt och svartpeppar över ost och honung.

3
Gratinera alltsammans i 250 graders ugnsvärme tills osten fått en aning färg.

4
Tändsticksstrimla rödbetorna. Koka dem nästan mjuka 5-10 minuter i örtbuljongen.

5
Red av rödbetorna och buljongen med maizenamjölet och med osten.

6
Servera gulbetorna med rödbetssåsen.


Kommentar:
Denna angenäma upplevelse bjuds på restaurangen “Spisa hos Helena” i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top