Cheezes med ostbågekross

Du behöver 3 dl crème fraîche hårdvispad 3 st gelatinblad 150 g räkor skalade räkor 1 st rödlök liten, finhackad 1 st schalottenlök finhackad 3...


16 portioner

Du behöver

  • 3 dl crème fraîche hårdvispad
  • 3 st gelatinblad
  • 150 g räkor skalade räkor
  • 1 st rödlök liten, finhackad
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 3 msk gräslök hackad och dill
  • citron saften av 1
  • 1 msk fransk senap
  • 0.5 tsk salt och 1 krm vitpeppar
  • 16 st formbrödsskivor

Garnering:

1 dl crème fraîche
5 dl ostbågar
50 g röd stenbitsrom
skalade räkor citron, gräslök

Gör så här

1
Blanda ner i den hårdvispade crème fraîchen blötlagt och smält gelatin, räkor, lök och örter. Smaka av med citronsaft, senap, salt och peppar.

2
Ta ut rundlar ur franskbrödskivorna med ett järn, cirka 4 cm i diameter. Gör små bakelser med bröd som botten och topp, och crème fraîchefyllningen emellan.

3
Garnera bakelserna med crème fraîche på toppen och kanterna. Rulla kanten runt om på ett smörgåspapper med krossade ostbågar.

4
Sätt bakelserna på fat och klicka på rom, sätt dit en räka på varje samt en citronsnibb och ett gräslöksstrå.


Kommentar:
Det här är ett recept av Jill Andersson, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top