Cheesecake med rabarber

Du behöver Botten: 0.5 dl flagad mandel 150 g vetemjöl (2 1/2 dl) 0.5 dl strösocker 1 krm salt 100 g smör 1 st äggula...

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

Botten:

0.5 dl flagad mandel
150 g vetemjöl (2 1/2 dl)
0.5 dl strösocker
1 krm salt
100 g smör
1 st äggula

Fyllning:

200 g kesella eller liknande
1 dl smetana eller fet creme fraiche
2 dl florsocker
2 st äggulor
1 st äggvita
0.5 dl vetemjöl
1 st citron rivet skal av
1 st äggvita
5 st rabarberstänger medeltunna
2 msk potatismjöl
florsocker

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Mixa alla bottnens ingredienser till deg i matberedare. Tryck ut den i medelstor pajform, gärna med lös botten. Kläm fast degkanten mot formen med dubblad alfolie, pricka bottnen och förgrädda 10 minuter. Låt svalna, lossa försiktigt folien. Kan göras dagen innan.

2
Blanda kesella, smetana, florsocker, gulor och en äggvita med siktat vetemjöl och citronskal i en bunke. Vispa den sista äggvitan till styvt skum. Vänd ner skummet i smeten. Skölj och torka av rabarbern, skiva till 2 centimeter tjocka bitar. Fördela potatismjölet jämnt på degbottnen. Täck med ett lager rabarberbitar. Bred äggsmeten ovanpå och peta sist i resterande rabarber. Grädda mitt i ugnen 40–45 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över vid serveringen. Kan frysas.


Kommentar:
Receptet ger 4-8 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top