Du behöver
- pepparkakor ca 25
- 75 g smält smör
- 800 g philadelphiaost
- 2.5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk malen ingefära
- 0.5 tsk kryddnejlika malen
- 4 st ägg
- pepparkakor ca 10
Glasyr:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
pepparkakor några
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Kör pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
2
3
Rör ihop philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
4
5
Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda
6
i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.
7
8
Kakan är godast om den får stå i kylen över natten. Blanda philadelphiaost och florsocker till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.