Cheesecake med apelsin

Du behöver 17 st digestivekex 1 tsk kanel 100 g smält smör 500 g färskost av philadelphiatyp 2 dl strösocker 4 st ägg 0.5 st...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 17 st digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smält smör
  • 500 g färskost av philadelphiatyp
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och 1 msk saft
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker siktat
  • 3 st apelsiner fileade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen och mixa med kanel och smör till ett fint smul. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Pressa ut degen noga med baksidan av en matsked. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

2
Blanda philadelphiaost och socker. Rör ned ett ägg i taget, 1 msk apelsinsaft och skalet av

3
1/2 apelsin. Rör till en jämn smet som breds ut på kakbottnen.

4
Säll in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills ostmassan precis stelnat.

5
Låt kakan kallna helt.

6
Rör ihop creme fraiche med siktat florsocker och bred ut i ett tunt lager över kakan.

7
Toppa med apelsinfiléer och mer rivet apelsinskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top