Du behöver
- 17 st digestivekex
- 1 tsk kanel
- 100 g smält smör
- 500 g färskost av philadelphiatyp
- 2 dl strösocker
- 4 st ägg
- 0.5 st apelsin det yttersta finrivna skalet och 1 msk saft
- 1.5 dl crème fraîche
- 1 dl florsocker siktat
- 3 st apelsiner fileade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen och mixa med kanel och smör till ett fint smul. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Pressa ut degen noga med baksidan av en matsked. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.
2
Blanda philadelphiaost och socker. Rör ned ett ägg i taget, 1 msk apelsinsaft och skalet av
3
1/2 apelsin. Rör till en jämn smet som breds ut på kakbottnen.
4
Säll in i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills ostmassan precis stelnat.
5
Låt kakan kallna helt.
6
Rör ihop creme fraiche med siktat florsocker och bred ut i ett tunt lager över kakan.
7
Toppa med apelsinfiléer och mer rivet apelsinskal.