Cheddar- och päronbaguetter

Du behöver 5 dl äppeljuice 30 g jäst 4 msk solrosfröolja 4 msk honung salt 1 1/2 l vetemjöl Fyllning: 400 g grovt riven cheddarost...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl äppeljuice
  • 30 g jäst
  • 4 msk solrosfröolja
  • 4 msk honung
  • salt
  • 1 1/2 l vetemjöl
  • Fyllning:
  • 400 g grovt riven cheddarost
  • 4 päron
  • 2 msk rågsikt

Gör så här

Värm äppeljuicen till 37 grader. Lös jästen i den ljumma juicen. Tillsätt olja, honung, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa i 1 timme. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem. Fördela den rivna osten över delarna och rulla ihop dem. Vrid dem ett par varv. Lägg över dem på papprade plåtar. Skiva päronen tunt. Pensla rullarna med vatten och fördela päronskivorna över dem. Strö över rågsikt. Låt rullarna jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda sedan rullarna i 30 minuter. Låt dem svalna på galler.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, fler recept hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top