Chauchat – Gratinerad fisk med mornaysås

Du behöver 600 g vit fiskfilé t ex hoki eller sej Mornaysås: 3 dl mjölk 3 % 2 dl mellangrädde 27 % 3 msk maizenaredning...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g vit fiskfilé t ex hoki eller sej

Mornaysås:

3 dl mjölk 3 %
2 dl mellangrädde 27 %
3 msk maizenaredning ljus
2 st äggulor utvispade i
2 msk mellangrädde
1 msk smör
2 dl ost lagrad och riven
salt och peppar
9 st potatis skalade och kokta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna vikta i en smord, ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på en centimeter vatten och täck med folie. Koka fisken ugnen i cirka 20 minuter. Lyft upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Höj ugnsvärmen till 275 grader.

2
Koka upp mjölk och mellangrädde. Red av med maizenaredning. Vispa i gulorna utvispade i lite grädde. Koka upp såsen under oavbruten vispning. Ta bort från värmen. Vispa i smör och ost, smaka av med salt och peppar.

3
Lägg den kokta fisken i en smord, ugnsfast form. Skiva potatisen och lägg runt och över. Häll på mornaysåsen så att det täcker.

4
Gratinera högt i ugnen tills den har fått färg, det tar cirka 10 minuter.


Kommentar:
Detta är Lars Ohlys (v) favoriträtt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top