Champinjonsoppa med krutonger

Du behöver 600 g champinjoner skivade 1 msk smör 2 st schalottenlökar finhackade 1 st vitlök finhackad 1 l vatten 2 st grönsaksbuljong tärningar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g champinjoner skivade
  • 1 msk smör
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 1 st vitlök finhackad
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljong tärningar
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk mjöl till redning
  • salt svartpeppar
  • 1.5 tsk sherryvinäger

Till servering

2.5 skiva surdegsbröd tärnat
1 msk smör
persilja bladen

Gör så här

1
Stek svampen i rymlig torr stekpanna, tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt smör, lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills det knäpper i svampen. Ta undan cirka en fjärdedel av svampen till topping och lägg över resten i en kastrull.

2
Häll i vatten, buljongtärningar, creme fraiche och grädde. Koka i cirka 8 minuter, red eventuellt av med mjölet utrört i lite av vätskan. Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.Medan soppan kokar, stek surdegsbrödet frasigt i smöret.

3
Servera soppan med den sparade svampen, krutonger och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top