Champinjoner med prästost och salvia

Du behöver 10 st champinjoner stora salt och svartpeppar 0.5 dl olivolja 4 st vitlöksklyftor 1 st schalottenlök 2 msk sherry torr 1 msk persilja...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st champinjoner stora
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk sherry torr
  • 1 msk persilja finhackad
  • 2 msk salvia finhackad
  • 50 g lagrad prästost
  • 2 msk ströbröd gärna panko

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt loss nederdelen på champinjonerna. Ställ ut hattarna och strö över salt och svartpeppar. Ringla över några matskedar olivolja och baka i 15 minuter, mitt i ugnen.

2
Finhacka nederdelen grovt.

3
Skala och finhacka vitlök och lök. Fräs först vitlöken tillsammans med lök i några matskedar olivolja utan att det tar färg. Tillsätt den hackade svampen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt sherry och låt den koka in i cirka 3 minuter.

4
Kör blandningen i en matberedare eller mixer tillsammans med örterna i någon minut.

5
Riv osten fint och blanda med lökblandningen och ströbrödet.Fyll champinjonhattarna med

6
blandningen och ringla till sist över någon matsked olivolja.

7
Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills champinjonerna fått fin färg. Serveras ljumna.


Kommentar:
Fyllda champinjonhattar är en läcker liten förrätt packad med smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top