Du behöver
- 10 st champinjoner stora
- salt och svartpeppar
- 0.5 dl olivolja
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st schalottenlök
- 2 msk sherry torr
- 1 msk persilja finhackad
- 2 msk salvia finhackad
- 50 g lagrad prästost
- 2 msk ströbröd gärna panko
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Bryt loss nederdelen på champinjonerna. Ställ ut hattarna och strö över salt och svartpeppar. Ringla över några matskedar olivolja och baka i 15 minuter, mitt i ugnen.
2
Finhacka nederdelen grovt.
3
Skala och finhacka vitlök och lök. Fräs först vitlöken tillsammans med lök i några matskedar olivolja utan att det tar färg. Tillsätt den hackade svampen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt sherry och låt den koka in i cirka 3 minuter.
4
Kör blandningen i en matberedare eller mixer tillsammans med örterna i någon minut.
5
Riv osten fint och blanda med lökblandningen och ströbrödet.Fyll champinjonhattarna med
6
blandningen och ringla till sist över någon matsked olivolja.
7
Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills champinjonerna fått fin färg. Serveras ljumna.
Fyllda champinjonhattar är en läcker liten förrätt packad med smak.