Champinjoner med fetaost

Du behöver 24 st skogschampinjoner stora 0,5 dl olivolja 50 g Parmesan 200 g fetaost 0,5 st citron 1 msk timjan finhackad färsk 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 24 st skogschampinjoner stora
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g Parmesan
  • 200 g fetaost
  • 0,5 st citron
  • 1 msk timjan finhackad färsk
  • 1 st vitlöksklyftor finhackad
  • 2 skiva vitt bröd dagsgammalt
  • salt & peppar

Till servering

surdegsbröd
kallskuret t ex parmaskinka och salami och en god sallad med vinägrett.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa champinjonerna och pilla loss stjälkarna. Lägg svamphattarna på en plåt eller i en ugnsform och ringla över några matskedar olivolja. 

2

Riv parmesanosten. Lägg hälften av parmesanosten i en skål och tillsätt fetaosten, smulad med gaffel. Riv i det yttersta gula skalet från citronen. Pressa även i citronsaften. Tillsätt finhackad timjan och vitlök. Blanda om och fördela i svamphattarna. 

3

Kantskär och finhacka brödet. Strö brödhacket och resten av parmesanosten ovanpå svampen och ringla över resten av oljan. Krydda med salt och peppar. 

4

Gratinera högt upp i ugnen i ungefär 15 minuter tills svamparna fått fin färg. Servera svamparna med några skivor kallskuret, en god sallad och bröd. 


Kommentar:
Variera fyllningen i svampen med krämig italiensk tallegio eller långlagrad prästost. Det är också gott att servera en omelett till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top