Du behöver
- 24 st skogschampinjoner stora
- 0,5 dl olivolja
- 50 g Parmesan
- 200 g fetaost
- 0,5 st citron
- 1 msk timjan finhackad färsk
- 1 st vitlöksklyftor finhackad
- 2 skiva vitt bröd dagsgammalt
- salt & peppar
Till servering
surdegsbröd
kallskuret t ex parmaskinka och salami och en god sallad med vinägrett.
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa champinjonerna och pilla loss stjälkarna. Lägg svamphattarna på en plåt eller i en ugnsform och ringla över några matskedar olivolja.
Riv parmesanosten. Lägg hälften av parmesanosten i en skål och tillsätt fetaosten, smulad med gaffel. Riv i det yttersta gula skalet från citronen. Pressa även i citronsaften. Tillsätt finhackad timjan och vitlök. Blanda om och fördela i svamphattarna.
Kantskär och finhacka brödet. Strö brödhacket och resten av parmesanosten ovanpå svampen och ringla över resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
Gratinera högt upp i ugnen i ungefär 15 minuter tills svamparna fått fin färg. Servera svamparna med några skivor kallskuret, en god sallad och bröd.
Variera fyllningen i svampen med krämig italiensk tallegio eller långlagrad prästost. Det är också gott att servera en omelett till.