Du behöver

  • 400 g vit fiskfilé fast, t ex gös eller hoki
  • 2 dl limesaft eller hälften lime och hälften citron
  • 1.5 st jalapeno hackade, eller annan grön chilifrukt
  • 1 dl silverlök hackad
  • 1 st tomat urkärnad och tärnad
  • 1 dl korianderblad hackade
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Skär fisken i små kuber. Lägg dem i en bunke och blanda den med limesaft. Rör om väl, täck med plast och ställ i kylskåp i minst 2–3 timmar men gärna över natten. Fisken är klar när den har har blivit mjölkig i färgen.
2
Blanda chili, lök, tomat och koriander med fisken, smaka av med salt. Servera om du vill med salta kex.

Kommentar:
+ tid att dra. Gabriella Villagren Backman vann i en tävling för matglada amatörer.

Recept // Fler fiskrecept