Ceviche med jalapeno

Du behöver 400 g vit fiskfilé fast, t ex gös eller hoki 2 dl limesaft eller hälften lime och hälften citron 1.5 st jalapeño hackade,...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g vit fiskfilé fast, t ex gös eller hoki
  • 2 dl limesaft eller hälften lime och hälften citron
  • 1.5 st jalapeño hackade, eller annan grön chilifrukt
  • 1 dl silverlök hackad
  • 1 st tomat urkärnad och tärnad
  • 1 dl korianderblad hackade
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Skär fisken i små kuber. Lägg dem i en bunke och blanda den med limesaft. Rör om väl, täck med plast och ställ i kylskåp i minst 2–3 timmar men gärna över natten. Fisken är klar när den har har blivit mjölkig i färgen.

2
Blanda chili, lök, tomat och koriander med fisken, smaka av med salt. Servera om du vill med salta kex.


Kommentar:
+ tid att dra.
Gabriella Villagren Backman vann i en tävling för matglada amatörer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top