Du behöver
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1 tsk salt
- 1 krm chilipulver
- 1 tsk paprikapulver milt sött
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk spiskummin malen
- 500 g lammfärs eller nötfärs
- 2 st rödlökar små
- 1 tsk strösocker
- 2 msk rödvinsvinäger eller vit balsamvinäger
- 2 st tomater
- 75 g fetaost
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk mynta finstrimlad
- 1/2–1 msk olivolja till fetaröran
- olivolja till pensling
- 4 st pitabröd
Gör så här
1
Blanda vitlök, citronskal, salt, chilipeppar, paprikapulver och spiskummin i en bunke. Lägg i färsen och blanda snabbt ihop.
2
Dela färsen i 6–8 delar och rulla dem till avlånga biffar, cevapcici. Trä biffarna på spett, krama färsen runt spetten och lägg dem på en tallrik.
3
Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda löken med sockret tills den saftar sig. Blanda i vinägern.
4
Hacka tomaterna. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda fetaost, yoghurt, mynta och olja.
5
Hetta upp en stekpanna. Pensla spetten med oljan och stek dem runtom i stekpannan, 5–8 minuter.
6
Servera cevapcici i pitabröd med fetaröra, picklad lök och hackade tomater.