Läsar-recept

Catherines heta currypanna

Kyckling med en mustig sås av grädde, mango chutney, curry och mozzarella.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 125 g mozzarella
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • salt

Servering

ris
sallad

Gör så här

1

Bryn kycklingen i olja och smör tills den fått fin färg. Skala och dela löken i klyftor och hacka vitlöken och låt fräsa med ett par minuter.

2

Dela mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i pannan bredvid kycklingen.

3

Skär tomaterna i bitar och lägg i tillsammans med vatten, grädde och mango chutney.

4

Krydda med gurkmeja, curry, salt och peppar och småkoka i cirka 20 minuter tills kycklingen är klar. Servera med ris och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top