Cashewnötsgryta med indisk kyckling

Du behöver 1 st Indiakyckling (Smak på världen) 3 st morötter 1 dl cashewnötter 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 4 st tomater 3...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st Indiakyckling (Smak på världen)
  • 3 st morötter
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 3 dl kokosmjölk
  • 4 dl basmatiris
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st kruka mynta
  • salt

Gör så här

Skala och skär ner grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull tills de blir lite mjuka. Tillsätt nötter och kokosmjölk och koka upp. Mixa sedan slät i mixer. Bryn kycklingen i stekpanna och häll över den i en gryta. Tillsätt såsen från mixern och koka ca 5-6 min tills kycklingen är klar. Fräs finhackad lök i en kastrull och tillsätt det tvättade riset, fyll på med vatten och koka färdigt. Låt riset lufta ca 3 min och vänd sedan ner strimlad mynta. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top