Du behöver
- 1 st Indiakyckling (Smak på världen)
- 3 st morötter
- 1 dl cashewnötter
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 4 st tomater
- 3 dl kokosmjölk
- 4 dl basmatiris
- 1 st lök finhackad
- 1 st kruka mynta
- salt
Gör så här
Skala och skär ner grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull tills de blir lite mjuka. Tillsätt nötter och kokosmjölk och koka upp. Mixa sedan slät i mixer. Bryn kycklingen i stekpanna och häll över den i en gryta. Tillsätt såsen från mixern och koka ca 5-6 min tills kycklingen är klar. Fräs finhackad lök i en kastrull och tillsätt det tvättade riset, fyll på med vatten och koka färdigt. Låt riset lufta ca 3 min och vänd sedan ner strimlad mynta. Smaklig måltid!