Carpaccio på soppar med parmesan

Du behöver ca 150 g tunt skivade soppar, t ex karljohan, sandsopp, brunsopp eller björksopp saften av 1 citron ca 1/2 dl olivolja salt och...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 150 g tunt skivade soppar, t ex karljohan, sandsopp, brunsopp eller björksopp
  • saften av 1 citron
  • ca 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk rostad flagad mandel
  • 2 msk flagad parmesanost
  • 2 msk grovt hackad bladpersilja

Gör så här

1
Fördela svampskivorna på portionstallrikar.

2
Droppa över citronsaft och olivolja, salta och peppra. Avsluta med flagor av rostad mandel, parmesan och bladpersilja.


Kommentar:
Tips! Använd potatisskalare eller osthyvel till att flaga parmesan­osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top