Carpaccio på fisk – snabbgravad fiskfilé

Du behöver 3 msk olivolja extra virgin 350 g fiskfilé skinn- och benfri, helst mittbit av vit fisk eller lax 0.5 st citron 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 3 msk olivolja extra virgin
  • 350 g fiskfilé skinn- och benfri, helst mittbit av vit fisk eller lax
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk vitpeppar grovkrossad
  • 1.5 tsk flingsalt

Rödbetssallad:

1 st rödbeta ca 125 g
1 st citron skal av
0.5 msk olivolja
0.5 tsk flingsalt
salladsblad blandade

Gör så här

1
Droppa hälften av oljan på en stor tallrik eller ett fat.

2
Skär fiskfilén i mycket tunna skivor på snedden med en tunnbladig och vass filékniv. Lägg ut skivorna på den oljade tallriken. Droppa olja ovanpå dem, pressa citron på, strö över peppar och saltflingor.

3

4
Täck med plastfolie och sätt tallriken i kylen cirka 15 minuter tills fiskskivorna dragit åt sig smakerna och börjat bli fasta och vita i köttet, vilket är en effekt av syran från citronsaften.

5

6
Rödbetssallad:

7
Skala och finriv rödbetan, blanda med rivet eller strimlat citronskal, olja och saltflingor.

8
Bottna tallrikarna med salladsblad, fördela fiskskivorna ovanpå och lägg en nypa rödbetssallad på varje tallrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top