Carpaccio på bresaola

Du behöver 8 st små champinjoner 12 skiva bresaola tunna 2-3 msk pinjekärnor rostade hyvlad parmesanost 0.5 st citron god olivolja flingsalt och nymald svartpeppar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st små champinjoner
  • 12 skiva bresaola tunna
  • 2-3 msk pinjekärnor rostade
  • hyvlad parmesanost
  • 0.5 st citron
  • god olivolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

1

Bryt loss foten och skiva svampen mycket tunt.

2

Lägg ut bresaolan på fyra tallrikar. Toppa med skivad champinjon, rucola, pinjenötter och hyvlad parmesan.

3

Avsluta med citronskal, några droppar färskpressad citron, olivolja, lite salt och peppar. 

4

Den som vill droppar också över några droppar tryffelolja.


Kommentar:
Carpaccio brukar göras på rå utbankad oxfilé, men här använder vi bresaola, lufttorkat nötkött. Enklare blir det knappast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top