Carpaccio med sojadressing

Du behöver 350 g oxfilé Dressing: 4 dl rödvin 1 dl japansk soja 1 tsk chipotlepasta 1 tsk farinsocker 1 tsk chilisås Tillbehör: sallad Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g oxfilé

Dressing:

4 dl rödvin
1 dl japansk soja
1 tsk chipotlepasta
1 tsk farinsocker
1 tsk chilisås

Tillbehör:

sallad

Gör så här

Koka ihop rödvinet tills 1/2 dl återstår. Rör ner övriga ingredienser. Ställ att kallna. Putsa oxfilén noga, skär den i fyra bitar och banka ut dem till lövtunna skivor mellan plastfilm. Lägg skivorna på fyra tallrikar. Fördela dressing över dem, salta och peppra. Servera med sallad.


Kommentar:
En annorlunda festförrätt komponerad av prisbelönte kocken Melker Andersson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top