Carne mechada på högrev

Du behöver 600 g högrev salt och peppar 1 st gul lök 4 st vitlöksklyftor 1 st röd chili 2 st lagerblad 2 tsk paprikapulver...

Tillagningstid: 270 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g högrev
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl rödvin
  • olja

Till servering

arepas
limeklyftor
salladsblad
inlagd jalapeño
skivad lök
färsk koriander

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Stek köttet i omgångar i olja i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Lägg över köttet i en gryta efter hand.

3

Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och skiva chilin. Lägg allt i grytan tillsammans med lagerblad.

4

Rör ihop paprikapulver, worcestershirespås, sirap och tomatpuré och rör ner i grytan. Tillsätt vin, lägg locket på grytan och sätt in i nedre delen av ugnen i 3–4 timmar. Köttet ska lätt falla isär när det är klart. Smaka om det behövs mer salt.

5

Dela köttet i strimlor genom att dra isär det med hjälp av två gafflar och rör runt så att det blandas med såsen. Servera med arepas och tillbehör.


Kommentar:
Precis som tacos kan arepas fyllas med det man själv gillar. En klassisk fyllning är carne mechada, ett slags pulled beef från Venezuela.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top