Capellagårdens müsli

Du behöver 7 dl havregryn 7 dl rågflingor 2 dl solrosfrön 1.5 dl nötter hackade och mandel 2 dl vetegroddar 2 dl kokos 2 dl...


1 portion

Du behöver

  • 7 dl havregryn
  • 7 dl rågflingor
  • 2 dl solrosfrön
  • 1.5 dl nötter hackade och mandel
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl kokos
  • 2 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl råsocker
  • 1.5 dl olja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Vispa ihop olja, vatten, vaniljsocker och salt. Häll vätskan över grynen i skålen. Blanda och fördela i en långpanna. Rosta cirka 20 minuter i ugnen. Blanda och rör runt müslin på plåten var 5 minut. Förvara den färdiga müslin torrt i en tät burk.


Kommentar:
Se länkarna för fler recept från Capellagården!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top