Cannelloni med pumpa

Du behöver 800 g muscat- eller butternutpumpa ca 1,3 kg med skal 3 msk olivolja färsk timjan några kvistar, eller 1 tsk torkad 1 tsk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g muscat- eller butternutpumpa ca 1,3 kg med skal
  • 3 msk olivolja
  • färsk timjan några kvistar, eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 2 dl valnötter
  • 150 g ädelost (blue cheese)
  • 2 dl keso
  • 8 st pastaplattor färska
  • 1.5 dl riven ost

Tillbehör

grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet på pumpan och skär den i små tärningar som läggs i en ugnsform. Häll på 1 1/2 matsked olja, timjan och salt och blanda. Baka pumpan i 200 grader i 20 minuter, blanda om bitarna efter halva tiden.

2
Rosta valnötterna i torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns. Smula ädelosten och blanda två tredjedelar av osten med keso.

3
Doppa pastaplattorna i hett vatten (ta hjälp av en tång), lägg upp på skärbräda och fördela kesoblandningen på (cirka 4 matskedar på varje platta). Fyll på med en handfull pumpatärningar på varje pastaplatta och rulla sedan ihop från kortsidan till en rulle.

4
Lägg ett lager pumpatärningar i en ugnsform. Lägg pastarullarna ovanpå pumpan. Dela valnötterna och strö hälften av dem på pastarullarna. Lägg på resten av pumpan och strö över resten av valnötterna, ädelosten och riven ost. Ringla resten av oljan på toppen.

5
Gratinera i ugnen i 20 minuter. Om pastan ser torr ut kan man skeda lite vatten över.

6
Servera med en lyxig sallad av småblad, rucola och spenatblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top