Cannelloni fylld med karljohanssvamp och röd pesto

Du behöver 8 st cannellonipastarör 300 g karljohanssvamp färsk, alt ca 25 g torkad 3 msk smör till stekning 1 st schalottenlök finhackad 1 st...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st cannellonipastarör
  • 300 g karljohanssvamp färsk, alt ca 25 g torkad
  • 3 msk smör till stekning
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl parmesanost riven
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 2 dl parmesanost riven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 skiva formbröd vitt
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 70 g mâchesallad
  • 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl Parmesan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Stek svampen gyllene i smör och tillsätt lök och vitlök på slutet, stek ytterligare någon minut.

2
Blanda upp hälften av svampen med färskosten och smaka av med salt och nymald svartpeppar, spara resterande svamp till garnering. Fyll cannellonirören med svampkrämen och lägg upp i en ugnsfast form eller på tallrikar som är ugnssäkra. Strö över parmesanost och gratinera i cirka 20 minuter.

3

4
Mixa alla ingredienser med minimixer eller matberedare. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

5

6
Slunga salladen med citronsaft och rivet skal, olivolja, salt och nymald svartpeppar. Toppa med hyvlad parmesan och ringla över lite pesto. Värm upp svampen och lägg på canellonin, servera med salladen och ytterligare lite pesto.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top