RECEPT FRÅN HJ

Camilla Hamids blåbärsglass

Tillagningstid: 30 minuter
1 liter

Du behöver

  • 8 dl Färska alt frysta blåbär
  • saft från 1 citron
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

1

Mixa blåbär, citronsaft, socker och vaniljsocker slätt med stavmixer.

2

Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt blåbärspurén och vänd försiktigt samman med en slickepott till en jämn smet.

3

Häll smeten i en form som rymmer cirka 1 1/2 liter. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Låt gärna tina före servering: i 5–10 minuter i rumstemperatur eller i cirka 15 minuter i kylskåp.


Recept