Cake pops på mjuk pepparkaka

Du behöver smör till formen 75 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl (150 g) 1.5 tsk bakpulver 1 msk pepparkakskrydda...

Tillagningstid: 40 minuter
35 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda eller motsvarande mängd malen kanel, kardemumma, nejlika och ingefära
  • 1.5 dl gräddfil mjölk eller fil
  • 10 cm klubbpinnar finns på Panduro, eller grillpinnar i trä, avklippta till önskad längd
  • nutella eller chokladtryffel
  • 300 g vit choklad till doppning
  • 2 msk strössel gärna vitt

Gör så här

1
Smörj och bröa en limpform som rymmer cirka 1,5 liter.

2
Smält smöret till kakan.

3
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.

4
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.

5
Sikta ner mjölblandningen lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och gräddfil. Vispa försiktigt till en jämn smet för hand.

6
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45–50 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt kakan svalna helt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top