Du behöver
- smör till formen
- 75 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl (150 g)
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda eller motsvarande mängd malen kanel, kardemumma, nejlika och ingefära
- 1.5 dl gräddfil mjölk eller fil
- 10 cm klubbpinnar finns på Panduro, eller grillpinnar i trä, avklippta till önskad längd
- nutella eller chokladtryffel
- 300 g vit choklad till doppning
- 2 msk strössel gärna vitt
Gör så här
1
Smörj och bröa en limpform som rymmer cirka 1,5 liter.
2
Smält smöret till kakan.
3
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
4
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
5
Sikta ner mjölblandningen lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och gräddfil. Vispa försiktigt till en jämn smet för hand.
6
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 45–50 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper, låt svalna ett par minuter och lossa sedan formen. Låt kakan svalna helt