Cajsas kryddskinka

Du behöver 1 st julskinka liten färdigkokt 1 st äggula 1 tsk kryddnejlikor stötta 1 tsk kryddpeppar stött 1 msk rosmarin smulad 3 msk ströbröd...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st julskinka liten färdigkokt
  • 1 st äggula
  • 1 tsk kryddnejlikor stötta
  • 1 tsk kryddpeppar stött
  • 1 msk rosmarin smulad
  • 3 msk ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort eventuell fettkant från skinkan.

2
Blanda äggulan med kryddorna och bred det över skinkan. Sikta över ströbrödet och gratinera skinkan mitt i ugnen 10-15 minuter. Ta ut, låt svalna och skär upp i lagom små bitar till glöggen.


Kommentar:
Den här glöggbuffén är uppskattad till att räcka till 6-8 personer. Bjuder man fler får man öka på det varma vinet och säkert småpotatisarna också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top